Thursday, September 18, 2014

My Journey With Nutox



SALAM!!!


Tengok tajuk tu poyo tak? Memula aku nak letak hastag, sekali tgk balik cam poyo sangat lak.. Maka aku delete. Kalau siapa follow fb or Insta aku, aku selalu ckp Nutox ni bagus sebab aku pakai dah nak hampir setahun gak. And hasil mmg bagus. Tengok gambar di bawah. Ecehhh




Aku mmg tak pakai foundation



 
  No filter. Cuma guna reflection je ni.



Ada satu hari tu Nutox call aku cakap nak suruh aku try produk derang secara konsisten. Means lps produk tu habis dia akan bg yg lain lak..Aku pun ok je since aku memang pakai nutox. Uolsss barang free okayy haruslah kita terima dengan hati terbuka. Rejeki jangan ditolak. Hoho



So the first product is serum concentrate. Baru sampai last 2 weeks masa aku kat Penang lakk cepat ekk hanto. Nasib ada fiqa kat opis dia tolong amikkan parcel.  Thanks Fiqa I lap u. Yang best nya Nutox akan monitor aku. Kira bukan saje2 ahh kena amik result in two weeks. Maka nya aku takleh culas! Wahh penggunaan perkataan kau sekaranggggg










Turutan pemakaian produk Nutox


Untuk Setiap Step Produk Yang aku Pakai


CLEANSE
Pre-Cleanser
Cleansing Gel

TONE
Astringen Toner
Moisturizing Lotion

SERUM
Currently pakai yang Nutox bg (yg ni aku tak pakai sblm ni)

MOISTURIZE
Moisture Emulsion
Night Repair

PROTECT
Solar Block

TREAT
Tak pakai pape dlm range ni. Nnt ah mintak kat Nutox WAKAKKA



First Day guna Nutox Serum. Ni baru bangun tido dan mandi. Makanya mata merah (T.T)



Selepas seminggu... Nampak tak lebih anjal.. Nampak ke takkkkkkk. Marah ekk. Gambar before and after memang Nutox nak without make up. So itulah wajah without make up. Yang ats ni dah sarapan so segar sikit ghopernya nak compare dgn gambar hat tudung oren tu.



Barang barang make up yang sekangkang kera. Lipstick tu kemain banyak tp pakai nya idok.. Dah alergik nak pakai apa khennnn. Tu antara brg Nutox yg aku pki..Semua botol besar2 uolsss jimat... Tahan berbulan.. Tapi tatau lah kalau muka korang lebor nak kena pakai banyak.. hihi gurau jerrr jgn emo pls



Kesimpulan nya, aku suggest korang pakai Nutox ni sebab kolagen mmg bagus. Plus its from animal. Peringatan aku share gambar bukan nak menunjuk kulit elok ke apa tapi aku nak share keberkesanan produk ni. Jangan salah faham eh? Sbb ada org kata saya menunjuk (T.T) Sobs... nak nangis.....



Bawah ni ada entry2 lepas pasal Nutox.


Nantikan hasil nya selepas dua minggu kbai.

4 comments:

  1. biasanya gmbr selepas mmg dlm kete. sbb cahaya lg cantik.

    ReplyDelete
  2. Betol ke Product Nutox ni best???? Saya baru nak cuba....

    ReplyDelete
  3. Aku pun bru je bli nutox toner,best jgk sbb blh kecikkan aku pnye liang roma..sdp pakai...

    ReplyDelete
  4. apa beza nutox botol warna merah n botol warna putih?

    ReplyDelete

#apaajmasak : Resipi Kueh Teow Goreng Mudah

SALAM Hi korang harini nak share resipi kueh teow goreng yang sangat mudah. Sangat mudah sampai ko boleh fikir logik HAHHAHAH ...