Saturday, February 23, 2013

1 benda patut buat : FEBRUARI


SALAM!!!


Kita jumpa lagi dalam segmen yg sama seperti bulan lepas. So, this month apa pulak yg aku nak suruh korang buat. Mesti lah benda mudah je, sbb tahu benda susah mesti korang malas nak buat. Heh. Previously, ada aku tulis entry pasal bibir. So, ni kira entry susulan yg aku akan buat sbb aku sangat sangat mahu korang especially kaum wanita ada bibir yang sihat.

LEMBAPKAN BIBIR ANDA

Pertama sekali apa yg korang kena buat ialah beli lipbalm. Tak kisah lah cap apa pun janji ada. Kalau tanya aku, aku akan rekomen Vaseline. Memang takde color, alaaa kalau nk color pakai gincu lah. kan kan...


Ni yg aku guna. Harga murah. Isi banyak. Bijak kan?

1. Kena beli dulu lipbalm. Kalau tak beli, tanam belakang rumah pun boleh kalau teror. 



2. Bukak penutup dia. Aku punya tak kurang banyak sbb aku guna waktu malam nak tidur je. Kalau keluar rumah, aku akan pakai lipstick yg dah ada moisturizer siap2. So takyah buat 2 kali keje. Kalau siapa nk pakai lipstick waktu tidur pun boleh gak, takde siapa marah.



3. Colek sebanyak mana yg korang nak. Yela, bibir besar dan tebal confirm2 kena guna banyak kan? hehehe.



4. Sapu. Aku memang sapu gegila. Memang menutupi seluruh bibir. 


5. Dah sapu dah. (Malas letak gambar nanti korang tergoda) Sebab bibir nampak tebal. HAHAHHAHAHA.


Senang kan? Ke susah gak? Percayalah, kalau buat hari2 nampak beza dia. Seminggu pun boleh nampak, melainkan kulit kau pelik. Yang tu sila pergi Klinik Dr. Ko.


And aku nak tambah sikit lagi, tak sudah2 eh nak bercakap. haha. Masa birthday aku, makcik aku bg hadiah produk kecantikan. Chewah. bahasa kemain... And aku guna, hasilnya baik. Konsep nya sekarang benda baik kena share. Tu je..


 Muka depan.


 
Muka dalam.

Siapa yg dh guna bagus. Yang tak guna lagi bolehlah try kalau nak. Bagus lotion ni, yg utk dry skin tu kita boleh pakai dekat certain tempat yang cam selalu keras. Keras eh kita panggil? Aku pun tatau. Contoh cam tumit ke, siku ke, tempat2 camtu lah.


Yang untuk normal skin boleh pakai kat tangan. Tapi sukahati lah korang nak pakai yg jenis mana dekat mana kan.. hahaha. Harga aku tatau sbb hadiah. Huhiks.


Kbye.

Wednesday, February 20, 2013

Kenapa bf anda taknak kawin?


SALAM!!!!!


Tajuk entry tu cam sedih kan? HAHAHAHA. Maaflah kalau terasa tapi chill je sebab aku pun tak kawin lagi. hahahaha. So, ceritanya begini, adik aku dapat baucer buku, sebagai seorang kakak yg baik hati sebab nak adik dia buat baik, aku pun pau la adik aku punya baucer buku. Ala rm 50 je punnnn. 


Baucer buku yg lepas adik aku belikan aku buku lain, yg kali ni aku nak buku lain. Aku nak buku tajuk Act like a lady, Think like a man. Aku rasa buku ni popular sbb sampai buat movie kot. Aku assume memang popular lah, tapi still takleh kalahkan populariti aku. Tetbe..


Mari straight to the point, buku ni punya Chapter 1 dah cakap kenapa lelaki taknak settle down. Aku tahu ramai pasangan yg bercinta bertahun2 tapi tak kawen2. Antara kawan2 aku pun ada gak. Tapi takpe, dengan ada nya entry ni, mungkin kaum wanita akan faham kenapa bf korang taknak kawin lagi. KENAPA???? KENAPA GILA?


Mengikut buku ni, buku ni tau, bukan aku. hahaha. Dia kata, lelaki ni ada tiga benda akan pengaruhi hidup dia. Tiga benda ni adalah SANGAT penting bagi mereka. Di ulangi SANGAT PENTING.


1) Siapa dia?
2) Apa dia buat? Kerja dia.
3) Berapa banyak dia terima dgn kerja dia?


Ketiga- tiga benda ni ada tahap dia masing2. Sesetengah lelaki lain, yela kang kalau semua sama, semua org nak kat aku plak kan... Tetbe. Selagi tiga benda ini tak dipenuhi, derang tak rasa diri derang ni lelaki. What??? Amenda korang ni lelaki. hhahahhaa.


Kesimpulan nya, selagi gol mereka dalam ketiga benda ni tak di capai, lelaki idaman anda takkan kawin dengan anda. Mereka sangat busy nak focus kat korang. Sobs.. sedih2. Heh. Tapi bila fikir balik, ada logiknya. Tanggungjawab lelaki ni sangat besar, nak sediakan macam macam. Kalau diri derang sendiri pun cam tak tentu arah, nak bimbing kita macamana kan? Setuju?


So, sekarang tugas korang, analisis bf korang. Ayat dah cam CSI plak. Bukanlah analisis, cam perhatikan apa yang dia buat semua. So bila korang dah faham tiga benda ni, hati korang pun faham lah kenapa mereka taknak kawin korang lagi. Laki kalau syg, dia nak kawin jugak, insyaALLAH. Melainkan yg gatal or yg mmg tanak komitmen, tu mmg tak leh di bantu. Ok?



Speechless. kbye.

#apaajmasak : Resipi Ayam masak Kicap dan Sawi Oyster

Salam Baru nak start menulis balik sebab dapat laptop baru dari IBM hahahhaha perangai kan. Btw aku dah pindah rumah sendiri. Ma...