Saturday, January 28, 2012

Main matahari

SALAM!!!


Adakah anda seorang pemakai sunblock? Krim penghadang cahaya matahari? Erk. betul ke? Aku tak. Entah kenapa. Mungkin sbb aku rasa moisturizer aku dh ckup SPF kot. KOT. padahal mmg tak cukup.


Recently, oklaaa not so recent. Aku gi main go-kart tu, aku cilok adik aku punya sunblock coz obviously i dont have one. Pui. And bila pakai tu, then pakai moisturizer aku, then pakai yang lain-lain mcm biasa. Then... then aku rasa cam walahhhhh nampak muka aku lagi walahhhh lah.. Bukan I nak kata muka I cantik ke apa tapi nampak kulit tu mmg walahhhh.. bagai telur di kupas. Ok over sgt. Maaf.


Tapi tu cerita lama, weekend ni, oklah tadi aku gi PD. Di sebabkan pergi pantai maka si Ibu kata "Jangan lupa pakai Sunblock, kerana dirimu begitu berharga" (yang belakang tu tipu) So aku pun pakai, maka sekali lagi aku cam walahhhhh kulitku.. cuma kali ni tak sebatak kali lepas sbb muka ada jerawat seketul. ciskek.


So, ini lah sunblock yang walahhhhh tu..

SPF 130


Hasilnya :

walahhhh hasil lah sangat. heh.


ni bukan nak promote ok. rahsia harus di kongsi. Xoxo Gossip gel. kbye.


Tuesday, January 17, 2012

Sengal #106 : adik beradik sengal 4


SALAM!!!!


Recently, padahal tak sampai seminggu pun, aku tukar phone. and ianya touch screen. Ni first time aku guna touch screen. So obviously aku sgt kekok dan sengal mengunakannya.


So, last week parents, adik2 and granma aku balik kampung. And aku kat rumah dgn abg aku. Then aku msg adik aku.



Korang dinner suap2? (Whatdehel nk dinner suap2??!!!) HAHAHHAHA ngek gila..


Then takleh blah, ngek toich screen... Toich screen pun bolehhhhh...


Pastu kak ina (my sister in-law) kaya dia masak? Kalau dia kaya je dia masak, kalau dia miskin tak. SENGAL. aku nk taip kata sebenarnya.


Haihhh tapi kalau baca balik yg salah2 tu cam lawak pun ada kenkadang. Tulah.. dulu aku selalu gelakkan Mr. Fate bila dia taip salah, sekarang aku pulak yg kena. Ciskek.


Harus lebih giat practice. Well, practice makes perfect :)


kbye.


Friday, January 13, 2012

Kenapa berat saya susah turun?



SALAM!!!


Apa khabar readers? (bajet cam byk sgt org baca) I tahu laaa ramai yg baca (bajet lagi) hahaha. Oklah, aku nak tanya, siapa kat sini yang tengah diet? Bakal diet? Memang tak pernah berhenti diet? Ataupun dah ada diabetes? Maaf terkurang ajar. huhu.


Antara yang dah diet ataupun yang tengah diet, ada tak yang tak mendatangkan hasil? Rasa cam dah penat gila tahap.... tahap penat gila laa dah diet tapi still berat tak turun or even worse, berat naik..


Benda2 ni berlaku maybe ada sebab disebaliknya. Maybe ada something wrong dengan korang punya badan, internal problem(s) maybe. Who knows kan?? Tapi siapa yang diet tipu2, konon tak makan lunch pastu hentam ice cream sebaldi, tu gi main jauh-jauh, kita tak kawan okei. heh.


So, my fav website boleh tolong korang dapatkan sebab kenapa korang tak turun berat badan walaupun dah diet selama 727637287 tahun. *ok over*


So, let's go,


1. Click this link


CLICK HERE



2. Akan kuar lah selepas korang tekan tu, ada gambar makcik yg separa hot. Then look for this yang aku screen shot ni..



Enter korang nya details, contoh cam aku pendek jeee 5 kaki. then berat sekarang, berat idaman kalbu. then umur, and last but not least your email, supaya senang makcik Suzanne nk bantu korang. huahuahua.


CLICK HERE FOR WEIGHT CONVERTER


3. Then akan keluar beberapa soalan. Sila jawab dengan jujur. Ni bab kesihatan tak boleh tipu ok? Nanti sakit susah.


Then isi juga apa minat korang belah bwh tu. Tambah ilmu, tak salah kan?




4. Then click



ni pun nak kena ajar ke? PUI.


5. Then akan keluar result. See my result. And its SOOOOO TRUE.





Recently mmg doctor diagnosed aku ada lactose intolerance. Tak boleh makan makanan yang ada susu ok!!!!! Tapi aku makan kemain rancak. Tapi dalam masa 4 tahun tu, mmg berat aku tak naik. Sama je. And selalu sakit. Now I know why. So doctor mencadangkan suapaya aku makan makanan mengikut jenis darah. And gluten pun adalah salah satu benda yg takleh makan dlm kumpulan gandum. Sadis.


Makanan kegemaran ku selama ini adalah makanan yang aku TAK BOLEH makan ok. termasuk lah cinta hati i COFFEE (T.T)


So, try this if you guys nak find out why. ok? Senang kan? tak sampai 10 minit pun. Hilangkan keresahan anda sekarang. Muahahahhahaha.


kbye.


#apaajmasak : Resipi Ayam masak Kicap dan Sawi Oyster

Salam Baru nak start menulis balik sebab dapat laptop baru dari IBM hahahhaha perangai kan. Btw aku dah pindah rumah sendiri. Ma...